Sokáig vezetett, de nem tudott előnybe kerülni a Fradi az Európa-kupa elődöntőjében

A férfi kézilabda Európa-kupa elődöntőjének első mérkőzésén az FTC–Green Collect 28–28-as döntetlent játszott az Olympiakosz SFP ellen, így a visszavágóra marad a döntés. Imre Bence hét gólt szerzett, Győri Kristóf védésekkel segítette a csapatát.

Hatalmas lehetőség és feladat várt az FTC–Green Collect csapatára a férfi kézilabda Európa-kupa elődöntőjében. Pásztor István együttese a görög bajnokság alapszakaszának győztesét, az előző szezon ezüstérmesét, az Olympiakoszt látta vendégül. A feleknek a szombati lesz az első hivatalos egymás elleni összecsapásuk. A ferencvárosi férfi kézilabdázok a Tatran Presov elleni nyertes negyeddöntő óta 5 bajnokin léptek pályára, ezekből kettőt nyertek meg, ugyanennyit veszítettek el, és egyszer játszottak döntetlent. A főpróbát sikerrel vették Pásztor István tanítványai, miután a PLER-t múlták felül 32–24-re.

A ferencvárosi vezetőedző nem számíthatott a válogatott irányító Lékai Máté, a szintén irányító Csörgő Kristóf, a beálló Füzi Dániel, valamint az átlövők közül Prainer Viktor és Ónodi-Jánoskúti Máté játékára sem.

Az Európa-kupa negyedöntőjében a szlovén Krkát ejtették ki. Zeljko Babic vezetőedző az idei Eb-t megjárt görög válogatott gerincéből válogathat, de légiósok is vannak a keretben. Ismerős lehet a horvát Ivan Sliskovic, aki 2015 és 2017 között erősítette a Telekom Veszprém együttesét. A legnagyobb név azonban a spanyol jobbátlövő, Angel Montoro, aki 2013-ban világbajnoki címet nyert hazája színeiben.

A csapatokat telt ház és fantasztikus hangulat fogadta az Elek Gyula Arénában. Feszülten kezdtek a csapatok, az első percekben nehezen találták meg az ellenszert. Az első hazai gólra több mint négy percet kellett várni.

A félidő közepén emberelőnybe kerültek a IX. kerületiek, a kapuban Győri Kristóf lehúzta a rolót, elől pedig a szélről születtek a gólok. A 8–5-ös állás görög időkérést eredményezett. Pásztor István szűkebb kerettel vághatott neki a párharcnak, így kevésbé megszokott felállásban is láthattuk együttesét. Az első játékrész Győri védésével zárult, így a Ferencváros 13–11-es előnnyel mehetett szünetre.

A pihenő után sem csökkent a találkozó színvonala, a csapatok támadójátéka sokkal pontosabb volt, mint az első félidő hasonló szakaszában. Pásztor István a játékrész kilencedik percében merész döntést hozott, a kapuban Borbély Ádám váltotta Győrit.

A találkozó első komolyabb hullámvölgyébe a ferencvárosiak futottak bele, mivel a háromgólos előny 10 perccel a vége előtt elfogyott, így Pásztor István az időkérés mellett döntött. A zöld-fehér gólcsend 7 perc után tört meg, és Bognár Alex ekkor döntetlenre módosította az állást (25–25).

Izgalmas végjátékot hozott az elődöntő odavágója, miután Győri Kristóf visszatért a hazai kapuba, a Fradi pedig visszavette a vezetést (27–25). A hazaiak előnye a végére elfogyott, így a visszavágót 28–28-as állásról várják a felek. A mérkőzésen az FTC védekezése látszott felkészültnek, és bár szinte végig vezettek, a görög együttes mindig vissza tudott zárkózni, így az utolsó percben egyenlítettek.

Európa-kupa elődöntő, 1. mérkőzés:

  • FTC–Green Collect−Olympiakosz SFP (görög) 28–28 (13–11)

A párharc visszavágóját április 27-én, 15:30-kor rendezik meg Görögországban. A mérkőzés statisztikái szerint a lövések/gólok aránya 47/28, illetve 45/28 volt, a gólok hétméteresből 2/1, illetve 2/2, és a kiállítások 2, illetve 6 percet tettek ki.