Fucsovics Márton bejutott a bukaresti döntőbe

Fucsovics Márton sikerrel vette az elődöntő akadályát a bukaresti salakpályás férfi tenisztornán, ahol két szettben győzte le chilei ellenfelét.

A magyar teniszező, Fucsovics Márton, aki jelenleg a világranglistán a 82. helyet foglalja el, két játszmában múlta felül Alejandro Tabilo chilei játékost az 579 ezer euró összdíjazású bukaresti verseny szombati elődöntőjében. A 41. helyen rangsorolt Tabilo elleni küzdelemben Fucsovics az első szettben 1:1-nél brékelt, és ezt az előnyt megtartva nyerte meg a játszmát.

A második szettben Fucsovics még magabiztosabb játékot mutatott, és két brékkel 4:0-ra meglépett. Habár Tabilo 5:1-nél két meccslabdát is hárított, és 5:4-re felzárkózott, a magyar teniszező végül 1 óra 25 perc alatt lezárta a mérkőzést. Fucsovics magabiztosan, okosan és pontosan teniszezve érte el a győzelmet.

Fucsovics Márton így bejutott a vasárnapi döntőbe, ahol a francia Grégoire Barrere és az argentin Mariano Navone közötti párharc győztesével mérkőzik meg. Fucsovics 2021 után játszik újra ATP-döntőt, három évvel ezelőtt az orosz Andrej Rubljovtól kapott ki a rotterdami fináléban, salakpályán pedig ez lesz élete második döntője, az elsőt megnyerte 2018-ban, Genfben. Ha övé lesz a trófea, akkor újra megközelíti a top 50-et a férfi teniszezők világranglistáján.

A magyar tenisz sikerességét tovább erősíti, hogy Bondár Anna is bejutott a döntőbe a svájci Chiassóban zajló, 75 ezer dollár összdíjazású salakpályás női ITF-tenisztornán. A világranglistán 108. helyen álló Bondár a szombati elődöntőben a francia Lois Boissonnal szemben diadalmaskodott 7:5, 6:4 arányban. A Hajdúszoboszló SE sportolója a fináléban az argentin Julia Rierával vagy a török Berfu Cengizzel mérkőzik majd. Bondár Anna a múlt héten is döntőt vívott a szintén svájci Bellinzonában, így folytatódik remek szereplése a salakpályás versenyeken.