Gattyán György pártja is indul a választásokon

A Gattyán György által alapított Megoldás Mozgalom (MEMO) szakértőkből álló, nemzetközi tapasztalattal rendelkező EP-listával készül a június 9-i önkormányzati és európai parlamenti választásokra – derül ki a párt szombati közleményéből.

A MEMO célja, hogy az Európai Parlamentben olyan képviselők képviseljék Magyarországot, akik már hazai szinten is bizonyítottak, és nemzetközi szinten is maradandót alkottak. A párt szerint szükség van olyan magyar EP-képviselőkre, akik határozottan tudják képviselni az ország érdekeit, és nem állnak folyamatosan harcban az Európai Unióval.

A Megoldás Mozgalom hangsúlyozza, hogy erősíteni kell az európai közösséget a magyar nemzeti értékekkel, mint a tudás, a szorgalom és a tehetség. Az EU tagországaival való együttműködés révén több gazdasági erőforrás érkezhetne Magyarországra, amelyek nem csupán szűk érdekcsoportokat gazdagítanának, hanem minden Magyarországon és Európában élő magyar ember javát szolgálnák. A párt kiemeli a magyar gazdák munkáját és a hazai vállalatok által előállított termékeket, amelyek versenyképesek és gyakran meg is előzik az uniós versenytársakat.

A Megoldás Mozgalom EP-listáján szerepel Huszár Viktor, a párt elnöke; Karl Dóra jogász, vállalkozó; Bogó Dániel ügyvéd; Paksi Piroska jogász, vállalkozó; Szilágyi Norbert ügyvéd; Horváth Ferenc nyugalmazott rendőrőrnagy; valamint Tóth Mihály ökumenikus lelkész.

Az önkormányzati és európai parlamenti választásokra pontosan ötven nap múlva kerül sor Magyarországon, a hivatalos kampányidőszak pedig április 20-án, szombaton vette kezdetét.