Hegyvidéki polgármesteri székért indul Vincze Géza

Újabb jelölt jelentette be indulását a hegyvidéki önkormányzati választáson polgármesterjelöltként, Vincze Géza, az MSZP egykori politikusa, aki korábban az ellenzéki összefogás részeként szerzett mandátumot.

Vincze Géza, az MSZP egykori tagja, aki öt évvel ezelőtt az ellenzéki összefogás keretében került be a politikába, most a Magyar Szolidaritási Mozgalom színeiben kíván indulni a XII. kerületi polgármesteri posztért. Támogatását a Lokálpatrióták Erzsébet Városáért és a Helló Pesterzsébetiek nevű szervezetek is biztosítják a hetedik, illetve a huszadik kerületből.

A hegyvidéki versenyben jelenleg öt jelölt van, akik megmérettetnék magukat, hogy átvegyék a helyét a politikától távozó fideszes Pokorni Zoltántól. A Fidesz–KDNP Fonti Krisztinát, a kerület alpolgármesterét jelölte, míg az ellenzék Kovács Gergelyt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnökét támogatja, aki az előválasztáson diadalmaskodott.

Azonban a Demokratikus Koalíció hegyvidéki elnöke, Élő Norbert is fontolgatja a jelöltséget, mivel úgy véli, Kovács nem a Fideszt, hanem az ellenzéket kívánja leváltani. Élő jelenleg még csak egyéni képviselőjelöltként szerepel a Nemzeti Választási Bizottság oldalán, de a 24.hu információi szerint elindulhat a választáson polgármester-jelöltként.

Amennyiben Vincze és Élő is hivatalosan jelöltté válnak, összesen öt név szerepelhet a szavazólapon: Fonti Krisztina, Kovács Gergely, Élő Norbert, Binder Csaba, a Mi Hazánk jelöltje, és Vincze Géza – feltéve, hogy mindenki megszerzi a szükséges aláírásokat és nem lép vissza az indulástól. Az MKKP a Facebook-oldalán arról ír, hogy Vincze Géza most egy erzsébetvárosi és egy pesterzsébeti civil szervezet jelöltjeként indul a Hegyvidéken polgármester-jelöltként.

A 2019-ben az ellenzéki összefogás MSZP-s képviselőjelöltjeként önkormányzati mandátumot szerző Vincze Géza, aki korábban a szocialista párt sporttagozatát is vezette és több ciklust töltött el a XII. kerületi testületben, ezúttal a Magyar Szolidaritási Mozgalom színeiben indul újra a képviselői helyért, és a polgármesteri posztért is versenybe száll.

Egy másik durva szószegés is veszélyezteti az MKKP esélyeit. Még pénteken derült ki, hogy hiába nyerte meg Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt elnöke az előválasztást, a DK jelöltjei mégis elindulhatnak a Hegyvidéken. Élő Norbert, a DK XII. kerületi elnöke azt állítja, erről a megállapodásról nem tudtak, így nem is egyezhettek bele. Ezért most tárgyalást szorgalmaz Kovács Gergellyel, aki pedig arról írt, hogy Élő az MKKP kompenzációs listájára szeretett volna felkerülni, majd azzal fenyegetőzött, hogyha nem indulhatnak el az előválasztásos megegyezés ellenére kettő helyett négy körzetben, akkor mindegyikben el fognak.