Szabó Zsófi és fia, Mendel nevelése

Szabó Zsófi, a TV2 Mokka műsorvezetője ritkán nyilatkozik a kisfiáról, de most a Life.hu-nak adott interjúban kivételt tett, és beszélt az anyaságról és hatéves fia, Mendel neveléséről. Az anyaság mindenben megváltoztatta, megfontoltabbá és felelősségteljesebbé vált, ugyanakkor a szorongás is az életének részévé vált. Szabó Zsófi elmondása szerint folyamatosan aggódik kisfia miatt, és bár otthon szigorú neveltetésben részesült, ő maga sokkal megengedőbb Mendellel, de elismeri, hogy szülei által támasztott elvárások végül az előnyére váltak.

Szabó Zsófi nem szeretné, ha fia egy tunya, lusta gyerek lenne, ezért fontosnak tartja az egészséges életvitelt. Mendel sokat mozog, kint van a levegőn, és megfelelően táplálkozik. A műsorvezető kültéri programokat szervez, nagy sétákat tesznek az erdőben, és a gyermek barátait is áthívja, hogy a kertben játszanak. Szabó Zsófi elmondta, hogy a mostani generáció teljesen más, mint az, amiben ő felnőtt, hiszen ma már a gyerekek inkább a virtuális valóságban élik az életüket, és a telefon a mindenük.

A digitális világ kihívásairól is beszélt, amelyek a gyerekeket és a szülőket egyaránt beszippantják. Szabó Zsófi igyekszik csökkenteni a saját telefonhasználatát, és amikor fia hazajön az óvodából, igyekszik kizárólag rá figyelni, bár elismeri, hogy ez neki is nehéz, mivel a munkája része a közösségi oldalak használata. Az édesanya hozzátette, hogy ő maga is próbálja csökkenteni a telefonhasználatot, mert abban hisz, hogy a gyerek a szülői példából tanul.