Uber: Újabb lépés a budapesti visszatérés felé

Az Uber fuvarmegosztó cég megkezdte a sofőrök regisztrációját applikációjában, ami a budapesti újraindulás felé tett fontos lépést jelent.

Az Uber, amely 2016-ban vonult ki a magyar piacról, idén februárban bejelentette, hogy a Főtaxival együttműködve tervez visszatérni Magyarországra. A cég most újabb lépést tett e cél felé, ugyanis a sofőröknek szánt applikációjában elindította a regisztrációs folyamatot azok számára, akik a szolgáltatón keresztül szeretnének taxizni.

A Totalcar információi szerint a regisztrációs lehetőség májusig nem volt elérhető, ami arra utal, hogy az Uber elkezdte a sofőrök toborzását.

Az újraindulás során az Uber nem a korábbi üzleti modelljét fogja alkalmazni, hanem a budapesti taxiszabályoknak megfelelően, fix áras rendszerben fog működni. Az autóknak is meg kell felelniük azon követelményeknek, amelyek a hagyományos taxikra vonatkoznak.

A szolgáltatás újraindításának pontos dátumáról még nem történt hivatalos bejelentés, de a cég korábban azt nyilatkozta, hogy a nyár elején tervezik az indulást.