A párt célja, hogy a jövőben kizárólag olyan emberek képviseljék Magyarországot az Európai Parlamentben, akik már ideahaza, a saját szakterületükön bizonyítottak, és akár nemzetközi szinten is mérhetőt, maradandót alkottak.

A Megoldás Mozgalom szerint olyan magyar Európai Parlamenti képviselőkre van szükség, akik határozottan tudják képviselni Magyarország érdekeit, és nem állnak folyamatosan harcban az Európai Unióval! Erősítenünk kell ez európai közösséget a nemzeti értékeinkkel: a tudásunkkal, a szorgalmunkkal és a tehetségünkkel. Működjünk együtt az EU-tagországaival, hogy több gazdasági erőforrás érkezzen hazánkba, amelyek nem szűk érdekcsoportok gazdagodását segítik, hanem minden Magyarországon és Európában élő magyar emberét. Őrizzük meg a nemzeti értékeinket: a magyar gazdák szorgalmas munkájával megtermelt élelmiszereket, a hazai vállalatok által előállított termékeket, amelyek nem csak versenyképesek Európában, de meg is előzik sokszor az Uniós versenytársakat.

A Megoldás Mozgalom EP-listája:

  • Dr. Huszár Viktor – a Megoldás Mozgalom elnöke, Teqball-társalapító, üzletember
  • Dr. Karl Dóra – jogász, vállalkozó
  • Dr. Bogó Dániel – ügyvéd
  • Dr. Paksi Piroska – jogász, vállalkozó
  • Dr. Szilágyi Norbert – ügyvéd
  • Dr. Horváth Ferenc – jogász, nyugalmazott rendőrőrnagy
  • Tóth Mihály – ökumenikus lelkész

 

Dr. Huszár Viktor – EP-listavezető

„Dr. Huszár Viktor vagyok, a Megoldás Mozgalom elnöke, MTA köztestületi tag, üzletember. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Műszaki Doktori Iskolája kutatójaként szereztem tudományos fokozatot. Tanulmányaim során közgazdász, biztonság- és védelempolitikai szakértői ismereteket is szereztem, amely tudást a világ számos pontján nemzetközi előadóként adtam tovább. Társalapítója és műszaki ötletgazdája vagyok a Teqballnak. Társaimmal együtt kétszeres Red Dot Design díjas, IF Design díjas, Magyar Formatervezési és Design Management külön díjas alkotó, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának 2018-as Innovációs díjasa, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2020. évi Ipari Innovációs Díjazottja vagyok. Mivel kutatási területeim közé tartozott a gépi látás, a mesterséges intelligencia felhasználási lehetőségei, és az elosztott hálózatok/blokklánc alkalmazása, így az Európai Parlamentben is elsősorban a digitalizációval szeretnék foglalkozni. Hiszek abban, hogy Magyarország újra Európa, de akár az egész világ egyik modern, innovatív, az elért sikereire büszke, gazdaságilag stabil, pénzügyileg független nemzete lesz. Ehhez elengedhetetlen a digitális paradigmaváltás Magyarországon és az egész Európai Unión belül is! A tagországoknak, az európai politikusoknak meg kell érteniük, hogy a digitalizáció elkerülhetetlen, visszafordíthatatlan fejlődést tud hozni az egyéneknek és a nemzeteknek is, így EP-képviselőként ezért fogok dolgozni”

Dr. Karl Dóra

„Dr. Karl Dóra vagyok, jogi diplomámat az ELTE Jogtudományi karán szereztem. Mivel a munkám során számos és különböző jellegű ismeretekre volt szükségem, próbáltam folyamatosan újfajta és jól hasznosítható ismeretekkel kiegészíteni a tudásomat, így tanultam közgazdaságtant, pszichológiát, szervezetfejlesztést. Mindig csapatban szerettem dolgozni, jó érzés motivált és érdeklődő emberekkel valamit teremteni, létrehozni, megoldani, csapatként és egyénként is eredményesen dolgozni. Olyan családba születtem, ahol az volt az elv, hogy ha valamiből – bármiből, legyen szó tudásról, erőről, kitartásról, pénzről, vagy akár több zsák krumpliról - az elegendőnél több jut neked, juttass belőle másnak is. Ennek megfelelően élem az életem, és ebből adódóan az önkéntes segítő munka központi szerepet kap nálam. Ugyanilyen elvek mentén neveltem a négy gyerekem, és most már ezt hallják tőlem az unokáim is. Hiszek abban, hogy együtt többre megyünk, hogy a kis lépés is lépés a cél felé, a kis változás meghozza majd a lényegit. Elköteleződésemnek megfelelően elsődlegesen a gyermekvédelem, a szegregáció, illetve az egészségügy témaköre, amiben azzal a jártassággal rendelkezem – elsődlegesen az önkéntes munkáim tapasztalata okán - hogy az Európai Parlamentben képviselném hazámat, a mozgalmat, mert kellenek a megoldások, mert jelenleg csak problémák vannak.”

Dr. Bogó Dániel

„Dr. Bogó Dániel vagyok, ügyvéd, a Megoldás Mozgalom alelnöke. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán diplomáztam, azóta ügyvédként dolgozom. Munkám során folyamatosan érdekképviseletet látok el. Ügyfeleim igényeit, érdekeit szem előtt tartva keresem a megoldásokat, a válaszokat a felmerülő jogi kérdésekre, problémákra. A család mindig fontos, kiemelt szerepet töltött be az életemben, éppen ezért lett a családjog az egyik fő szakterületem. A Megoldás Mozgalom is egy nagy család számomra, amelyben megkérdőjelezhetetlen az összetartás, a bizalom. Európai Parlamenti képviselőként ugyanazokat az értékeket akarom képviselni, amit a Megoldás Mozgalom alelnökeként is: a rossz, káros beidegződések, a szembenállás helyett, az emberek jólétét, megélhetését, és összetartását kell előtérbe helyezni! Erős Európára van szükségünk, ahol a nemzetek képviselete mellett elengedhetetlen az egyének képviselete! Mérsékelni kell a tagállamok közötti konfliktust, feszültséget, hiszen a jelenlegi geopolitikai helyzetben csak egy egységes, szakmai alapokon működő Európai Unió képes biztosítani a békét, a függetlenséget és a gazdasági jólétet!”

Dr. Paksi Piroska

„Szívesen mellőzném azt a közhelyes kezdést, hogy már gyermekkorom óta érdekel az Európai Unió működése, szervezete, története, de nem tehetem! Amikor 1996-ban, az Európai Uniós csatlakozásra készülve először rendeztek tévés vetélkedőt, „Európa Te vagy!” néven, néhány gimnáziumi osztálytársammal, Pécs szívében olthatatlan vágyat éreztem a témában szerzett tudásom fitogtatására. Aztán csatlakoztunk! Egyéb, további közreműködésem nélkül is. Engem pedig polgári védelmi tisztként humanitárius szolgálatra, jogászként civil szervezetekhez (Polgári Védelemért Alapítvány, Csodakapu Alapítvány, Wein János Alapítvány), anyaként két gyermekhez, menedzserként nagy közműcégekhez (FŐGÁZ, Fővárosi Vízművek), üzletasszonyként a saját álmai megvalósítására (Családi Központ Pécsett, fejlesztések a magánszektorban) hívott az Élet. Bármit is teremtettem -legyen az 50.000. gyermeket megmozgató sportprogram, vagy kezdő vállalkozó nőknek szóló könyv írása és képzések tartása, - az elmúlt hozzávetőleg 20 évben - azt mindig mérhetetlen szeretettel és szenvedéllyel tettem. A barátaim és ismerőseim közül sokan költöztek el az elmúlt időszakban Magyarországról az Európai Unió tagállamaiba. Olykor vágyakozva néztem, ahogy csomagolnak, azonban maradtam, mert erősebb volt az az érzés, hogy szeretném, ezt az országot szerethetőbb, szabadabb, őszintébb, perspektivikusabb hellyé tenni. Több magyarságot Európába! Több európaiságot Magyarországra!”

Dr. Szilágyi Norbert

„Dr. Szilágyi Norbert vagyok, a Megoldás Mozgalom győri polgármester-jelöltje. Nős vagyok, három gyermekünk van. A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán végeztem 2002-ben, majd egy évet dolgoztam a közigazgatásban, ezt követően a magánszférában tevékenykedtem. Jelenleg egy ügyvédi irodában dolgozom Győrben, a társasági jog a szakterületem, cégalapításokkal, cégbejegyzési- és változás bejegyzési eljárásokkal foglalkozom. Székhelyszolgáltató irodákat működtetek Budapesten, Pest és Nógrád vármegyékben. Olasz és spanyol nyelveken beszélek. Európai Parlamenti képviselőként elsősorban az lesz a feladatom, hogy meggyőzzem a tagállamokat, leendő EP képviselőtársaimat, hogy a demokrácia visszaállítása, a korrupció visszaszorítása, az uniós források célirányos, ésszerű és ellenőrizhető elköltése Magyarországon egy új politikai berendezkedéssel még elérhető, megvalósítható, reális cél. Be kell bizonyítanunk újra, hogy az egységes Európa Magyarországgal csak jobban jár!”

Dr. Horváth Ferenc

„Dr. Horváth Ferenc vagyok, nyugalmazott rendőrőrnagy, jogász. Sárospatakon születtem, édesapám magyar, édesanyám romungró cigány családból származott. Három testvérem van. Szerencsen érettségiztem, majd Budapesten a rendőrtiszthelyettes-képző iskolában tanultam tovább. 2002-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szereztem diplomát, majd a Rendőrtiszti Főiskolán rendőrszervező tiszt szakképző tanfolyamot végeztem. 1986-1996 között a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányságán dolgoztam, majd a BRFK-án és az ORFK is. Közbiztonsági Főigazgatóság Főügyelet kiemelt főreferense és bevetésparancsnok is voltam. 2008 óta nyugalmazott rendőr őrnagy vagyok. 2005 óta alapító elnöke a Roma Rendőrök Országos Egyesületének. 2007-től 2012-ig hátrányos helyzetű fiatalok számára klubot működtettem, mert egész életem során az vezérelt, hogy esélyt adjak a fiataloknak, a hátrányos helyzetűeknek, a romának a kitörésre. A Magyarországi Cigánypárt elnökségi tagjaként is mások megsegítését, felkarolását tartottam szem előtt. 2016 óta Tiszavasváriban a cigányok között közösségszervező munkát végzek. 2002-ben jelöltek az Év-Rendőre-Díjra, 2008-ban A Fiatalok az Emberi Jogokért Alapítvány elismerését kaptam meg. Az Európai Parlamentben napirenden tartanám a „romaügyet”, hiszen, ha a legfelsőbb európai döntéshozó fórumon tudok tenni valamit a hazai cigányságért, azt itthon is meghallják és megérzik a romák.

Tóth Mihály

„Tóth Mihály vagyok, 43 éves, két gyermek apukája - azaz "otthoni túsztárgyaló". 24 éve dolgozom marketingvezetőként, több vállalat marketingjéért is felelek a stábommal. 2019 óta állandó családos diakónusként is tevékenykedek, jelenleg az Ökumenikus Egyház vezető lelkészeként. Több száz jegyespárt segítettem a házasság felé vezető úton, és ugyanennyi embert egy szerette temetésekor a gyászfeldolgozásban. Aktív társadalmi életet élek, tagja vagyok több civil szervezetnek is, amelyek különböző társadalmi csoportok életminőségének jobbítását tűzte ki. Európa parlamenti képviselőként főbb területem a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolása, a nemzeti kultúra európai képviselete és a hitélet fejlődése. Elsődleges célkitűzésem a Magyarországon élő magyar családok és a közel egymillió külföldre költözött magyar ember boldogulásának támogatása. Jelmondatom: "Erős Európát erős nemzetek alkotnak - ahogy erős nemzetet erős családok."